Contact Login
26 JUN 2022

4X4 in de kleiput van de Steenbakkerij in Egem

Op zondag 26 juni 2022wordt voor de 21° keer een nationaal 4 X 4 evenement op de terreinen van de Steenbakkerij Egem (Wienerberger) georganiseerd. Sinds 2009 is dit het enige overblijvende groot 4x4-evenement in België.

Inschrijven kan door het pdf formulier in te vullen en door te zenden.

Bekijk deze youtube filmpje om een fantastisch idee te krijgen van het evenement:

4x4 liefhebbers van over het ganse land en er buiten (Frankrijk, Nederland, Duitsland, zelfs Engeland) komen hier naartoe. Het magazine 4x4 PLUS organiseert dit evenement samen met onze club en maakt gezien de unieke locatie deze gebeurtenis tot zijn “jaarlijkse lezersdag”.

In 2019 werd het record aantal inschrijving verbroken met maar liefst 500 wagens. Het feit dat ons 4x4 Event het enige is dat op nationaal vlak blijft voort bestaat is daar natuurlijk niet vreemd aan.

Via roadbooks met onderscheid tussen Off Road en SUV, kunnen de deelnemers verschillende parcours op onverharde wegen in de streek afleggen, die hen telkens na anderhalf uur terugvoeren naar het expo-dorp, waar er dus doorlopend drukte heerst.

Er zijn uitgestrekte pistes aangelegd in de kleigroeve zelf, doorspekt met soms spectaculair steile hellingen. En bovendien hebben we daar onze befaamde "kleiput", goed zichtbaar vanuit het expo-dorp, waarin sommige deelnemers bijna de ganse dag doorbrengen.

Op het terrein is er naast de grote tent met cafetaria een expodorp voor invoerders van terreinwagens en accessoirehandelaars. Voor hen is een apart demonstratiecircuit aangelegd. De toegang voor het publiek is gratis voor beide dagevenementen en er is een grote stemmige centrale tent waar eten en drank te krijgen zijn.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

• 9u00: opening secretariaat
  • 9u30: opening pistes
  • 16u00: sluiting demo-parcours
  • 17u30: sluiting pistes
  • 18u00: einde van het evenement

Mivalti

Lions Tielt steunt sinds jaar en dag MIVALTI in Tielt.

Van bij het ontstaan van MIVALTI heeft Lions Tielt zich hiervoor geëngageerd, met bijdragen afkomstig van clubactiviteiten. Er worden bepaalde aankopen of activiteiten gefinancierd bvb. aankoop minibusjes, inrichting van een ergotherapie en vooral uitbreiding van gebouwen. In 2006 en de volgende jaren heeft de club zich geëngageerd in de medefinanciering van de uitbreiding van Mivalti.  In 2012 heeft de club zich opnieuw geëngageerd voor de steun bij de nieuwe bouwwerken. Nadien steunde Lions Club Tielt ook de aanschaf van verschillende busjes, dagelijks transportmiddel voor de bewoners.

Website Mivalti
Mivalti

Lions Internationaal

Lions club Tielt is een onderdeel van de Lions Clubs International (LCI), ’s werelds grootste serviceclub en een van de grootste NGO’s ter wereld, met een netwerk van bijna 1,5 miljoen leden in 46.000 clubs in 210 landen.

Lions Clubs International is actief op een breed scala aan sociale terreinen.

Lions club internationaal
Lions Internationaal