Ook dit jaar is er opnieuw een spette... Contact Login
Hippo & Friends (diabetes)

Hippo & Friends (diabetes)

Het Hippo & Friends type 1 diabetesfonds steunt wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en het ziekteverloop van type 1 diabetes maar ook naar nieuwe medicijnen en behandelingswijzen ter voorkomen en genezen van type 1 diabetes. Diabetes type 1 is een chronische auto-immuunziekte die willekeurig toeslaat bij kinderen en jongvolwassenen die gewoon gezond leven. Ongeveer 50 000 Belgen hebben tegenwoordig type 1 diabetes en uit cijfers van het Belgisch Diabetes Register (BDR) blijkt dat er per jaar ongeveer 10 nieuwe type 1 patiënten jonger dan 40 jaar per 100. 000 inwoners bij komen. Met het fonds en de gelijknamige vzw Hippo and Friends willen de bestuurders en leden het brede publiek bewustmaken van (de impact van) type 1 diabetes en ze inzetten op de ontwikkeling van educatief materiaal en programma's. Ook het bevorderen van de levenskwaliteit van mensen met type 1 diabetes dragen ze hoog in het vaandel door in te zetten op educatieve sportprojecten zoals diaT1op en door samen te werken met Diasports vzw.

https://www.hippoandfriends.com/

Meer artikels

Revive VZW

REVIVE vzw biedt gespecialiseerde medische hulp op plaatsen waar grote humanitaire hulporganisaties niet actief zijn.

School & Ziek Zijn West-Vlaanderen

Reeds 11 jaar staat VZW School&Ziekzijn West-Vlaanderen ten dienste van langdurig zieke leerlingen (van 3 jaa...

Symbiose

Gastoudervereniging Symbiose die kinderen uit de achterstandswijken van Parijs gaat halen om ze een deugddoende vakantie te geven bij gastouders die opens...

Tele-onthaal West-Vlaanderen

Lorem, ipsum dolor sit amet consectetur, adipisicing elit. Quisquam magnam tenetur unde quibusdam velit aperiam quas, nemo repellendus, beatae iusto nesci...

Ook dit jaar is er opnieuw een spetterend fundraising weekend eind Juni

bekijk alle activiteiten

Mivalti

Lions Tielt steunt sinds jaar en dag MIVALTI in Tielt.

Van bij het ontstaan van MIVALTI heeft Lions Tielt zich hiervoor geëngageerd, met bijdragen afkomstig van clubactiviteiten. Er worden bepaalde aankopen of activiteiten gefinancierd bvb. aankoop minibusjes, inrichting van een ergotherapie en vooral uitbreiding van gebouwen. In 2006 en de volgende jaren heeft de club zich geëngageerd in de medefinanciering van de uitbreiding van Mivalti.  In 2012 heeft de club zich opnieuw geëngageerd voor de steun bij de nieuwe bouwwerken. Nadien steunde Lions Club Tielt ook de aanschaf van verschillende busjes, dagelijks transportmiddel voor de bewoners.

Website Mivalti
Mivalti

Lions Internationaal

Lions club Tielt is een onderdeel van de Lions Clubs International (LCI), ’s werelds grootste serviceclub en een van de grootste NGO’s ter wereld, met een netwerk van bijna 1,5 miljoen leden in 46.000 clubs in 210 landen.

Lions Clubs International is actief op een breed scala aan sociale terreinen.

Lions club internationaal
Lions Internationaal

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!