Contact Login
Nieuwjaarsmaaltijd

Nieuwjaarsmaaltijd

Sinds enkele jaren  organiseert Lions Club Tielt een Nieuwjaarsmaaltijd voor sociaal- en financieel minderbedeelde inwoners van stad Tielt en haar buurgemeenten (Wingene, Dentergem, Meulebeke, Pittem, Ruiselede). Deze feestmaaltijd gaat door in de Europahal van Tielt op de eerste zaterdag van het jaar. Ongeveer 500 personen kunnen genieten van een uitgebreid middagmaal voor één symbolische euro. Daarnaast wordt er kinderanimatie voorzien en is er muzikale omlijsting. Traditiegetrouw komen ook de 3 Koningen uit het Oosten op bezoek met geschenken.

De Europahal wordt ons gratis ter beschikking gesteld door het Stadsbestuur van Tielt omdat zij hier - terecht - een mooie kans in zien om deze mensen aan het begin van het nieuwe jaar een feestelijke middag te bezorgen.

De organisaties die wij uitnodigen zijn: OCMW’s van Tielt en buurgemeenten, Mivalti, De Rinkel, De Doorgang, Sociale dienst van het Sint Andriesziekenhuis. Zij selecteren de gasten niet alleen op financiële grond maar ook mensen die geen familie meer hebben en weinig bezoek ontvangen, kunnen aanschuiven voor een lekkere maaltijd in een goede ambiance.

Dankzij trouwe en gulle sponsors (Supra Bazar, Clarysse badlinnen) kunnen wij zowel de volwassenen als de kinderen na afloop een mooi geschenk meegeven naar huis.

De organisatie is 100% in handen van Lions Club Tielt en de bediening aan tafel en de bar draait ook 100% op onze eigen leden, hun partners én kinderen, aangevuld met medewerkers van onze doelgroepen.

Meer artikels

zorgboerderij ter wielewalle

Tussen de uitgestrekte West-Vlaamse velden kan je onze zorgboerderij terugvinden. Dagelijks ontvangen wij kwetsbare personen in een natuurlijke omgeving. ...

Warriors against cancer

Het Warriors belevingshuis is een plaats waar een Warrior één of meerdere dagen tot rust kan komen, eventjes helemaal weg v...

Lions International Student Academy: LISA

Onze club steunt verschillende jongeren in de ruime regio Tielt in het kader van het LISA project. Het Fonds LISA verleent steun aan getalenteerde é...

Revive VZW

REVIVE vzw biedt gespecialiseerde medische hulp op plaatsen waar grote humanitaire hulporganisaties niet actief zijn.

Mivalti

Lions Tielt steunt sinds jaar en dag MIVALTI in Tielt.

Van bij het ontstaan van MIVALTI heeft Lions Tielt zich hiervoor geëngageerd, met bijdragen afkomstig van clubactiviteiten. Er worden bepaalde aankopen of activiteiten gefinancierd bvb. aankoop minibusjes, inrichting van een ergotherapie en vooral uitbreiding van gebouwen. In 2006 en de volgende jaren heeft de club zich geëngageerd in de medefinanciering van de uitbreiding van Mivalti.  In 2012 heeft de club zich opnieuw geëngageerd voor de steun bij de nieuwe bouwwerken. Nadien steunde Lions Club Tielt ook de aanschaf van verschillende busjes, dagelijks transportmiddel voor de bewoners.

Website Mivalti
Mivalti

Lions Internationaal

Lions club Tielt is een onderdeel van de Lions Clubs International (LCI), ’s werelds grootste serviceclub en een van de grootste NGO’s ter wereld, met een netwerk van bijna 1,5 miljoen leden in 46.000 clubs in 210 landen.

Lions Clubs International is actief op een breed scala aan sociale terreinen.

Lions club internationaal
Lions Internationaal

Wij gebruiken cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Meer informatie
Ik snap het!